Handverzorging

Manicure
Er zijn vier soorten manicurebehandelingen. Deze zijn een basisbehandeling, een uitgebreide behandeling, een extra behandeling of een de-Luxe behandeling. Hieronder staat een omschrijving van de diverse behandelingen.

Basis
Bij een basisbehandeling wordt er als eerste zorg besteed aan de nagels. Deze worden in model gevijld. Daarna worden de nagelriemen verzorgd. Vervolgens worden de nagels gepolijst of in de gewenste kleur gelakt. Als laatste worden de nagels van nagelriemolie en de handen van een verzorgende handcrème voorzien.

Uitgebreid
Een uitgebreide behandeling begint met een basisbehandeling. Na het polijsten of lakken volgt een handscrub. Met deze handscrub wordt een massage gegeven aan de hand en onderarm. Deze scrub wordt daarna verwijderd. De behandeling wordt afgesloten met nagelriemolie, een handmasker en een handcrème.

Extra
De manicure-extra behandeling is een aanvulling op de basisbehandeling. Deze basisbehandeling wordt aangevuld met een paraffinebad. De hand wordt meermaals ondergedompeld in warme paraffine. De paraffine stolt en moet tien minuten inwerken. Na de tien minuten wordt de paraffine verwijderd en dan voelen de handen zacht en verzorgd aan. De behandeling wordt afgesloten met nagelriemolie en een handcrème.

De-Luxe
De uitgebreide en de manicure-extra behandeling worden samengevoegd in de de-Luxe behandeling.
Na het vijlen van de nagels, het verzorgen van de nagelriemen en het polijsten of lakken van de nagels volgt de handscrub. Bij deze scrub hoort de massage van de hand en onderarm. Na de massage komt er een paraffine bad. De hand wordt een aantal keer in de paraffine ondergedompeld en ingepakt. Na tien minuten wordt de paraffine verwijderd. Daarna volgt er een handmasker en de behandeling wordt afgesloten met nagelriemolie en een verzorgende handcrème.

Acrylnagels
Plaatsen
Acrylnagels worden gemaakt door acrylvloeistof te vermengen met acrylpoeder, dan wordt er een bolletje gevormd. Dit bolletje wordt op de nagel aangebracht en vormt een acrylnagel. Acrylnagels zijn sterke nagels, die prima geschikt zijn voor elk type nagel. Acrylnagels harden uit aan de lucht.

Kleur
De nagels kunnen in French manicure of naturelkleur geplaatst worden. En na het uitharden kan het met alle kleuren nagellak of gellak gelakt worden.

Opvullen
Als u acrylnagels heeft, dienen ze onderhouden te worden. Nadat een set nagels is gezet, gaat de natuurlijke nagel groeien. Hierdoor ontstaat uitgroei. Na ongeveer 3 weken dient de nagel gecorrigeerd te worden. De oude laag wordt gevijld en er wordt een nieuwe laag aan toegevoegd.

Verlenging
Met of zonder verlenging. De acrylnagels of gelnagels kunnen als een verlenging van uw eigen nageloppervlak dienen, met behulp van sjablonen of tips. Maar dit is niet een vereiste, het kan ook als versteviging van de natuurlijke nagel functioneren.

 

Gellak
Een alternatief voor wie geen kunstnagels wil, maar toch een langdurige kleur op de nagels wenst, wordt gevonden in een gellak. Dit is geen nagellak, maar een gellaag die op de nagels wordt aangebracht en twee tot drie weken blijft zitten. Na de drie weken wordt deze gellak desgewenst verwijderd of opgevuld.

Seal&Protect
Sinds kort wordt er gebruik gemaakt van een nieuw product. Dit product zorgt ervoor dat de natuurlijk nagel steviger wordt. Dit product kan zonder verder behandling van acrylnagels, gelnagels of gellak gebruikt worden, maar is ook mogelijk te plaatsen in combinatie van bovenstaande behandelingen. Beschadigde nagels kunnen met dit product ook beter verzorgd worden. Veel oneffenheden en beschadigingen kunnen, bij intensief gebruik, verdwijnen. 

 
Een behandeling bestaande uit het plaatsen van acrylnagels (2 uur) of gellak (1,5 uur) wordt afgesloten met nagelriemolie en een verzorgende handcrème.

Alle behandelingen zijn volgens afspraak.